Har du handlat kryptovalutor men har inte än deklarerat transaktionerna?

Prova vår smidiga lösning!

Hur funkar det?

Vi tar emot dina transaktioner

Allt som krävs är dina uppgifter och en med fil alla dina transaktioner. Resten sköter vi!

Du får resultatet - helt gratis

Du får information om hur mycket kapitalvinstskatt du behöver betala (eller får tillbaka!)

Tillgång till alla transaktioner

Efter betalning får du en fullständig fil du kan ladda upp direkt in i Skatteverkets system.

Snart öppnar vi dörrarna för deklarationen!

Från och med den 19e mars kommer deklarationen öppna hos Skatteverket. Vi på Deklira jobbar för fullt med att lansera vår nya deklarationsplattform för att hjälpa dig på bästa sätt när deklarationen drar igång. På grund av detta kan vi just nu tyvärr inte ta emot nya beställningar. Vi jobbar så fort vi kan för att bli färdiga med den nya plattformen och är väldigt tacksamma för ditt tålamod!

Vill du få information när vi öppnar för ordrar igen kan du ta del av vårt nyhetsbrev (längst ner på denna sida) eller skicka ett mail till oss på support(at)deklira.se så kontaktar vi dig så fort vi kan ta emot nya ordrar igen!

Vi ser fram emot att hjälpa dig med din deklaration för handelsåret 2018!

Hur vill du att vi ska behandla eventuella saknade inköp? Se boxen "Behandling av fil med viss avsaknad av inköp." till höger Kontakta migAnta anskaffningsvärde 0 kr

Vad ingår in tjänsten?

Om du väljer att köpa vår tjänst ingår följande:

- Uträknad totalsumma av den skatt du ska betala (eller få tillbaka) på dina kapitalvinster

- En summering av alla kryptovalutor du handlat under föregående räkenskapsår - i ett enkelt format

- De två filer som krävs för att automatiskt ladda upp all nödvändig information på Skatteverkets hemsida direkt in i din deklaration

Varför behöver vi dina uppgifter?

-På Deklira är säkerheten för dina privata uppgifter vår högsta prioritet.

-Vi krypterar och lagrar all vår data enligt gällande EU-lagar kring datahantering.

-För att kunna automatisera hela processen kräver Skatteverket att uppgifter såsom förnamn, efternamn, personnummer och adress anges.

Vad händer om du inte fyller i ditt personnummer? 

Har vi inte all information du kan se i formuläret kan vi inte generera en komplett fil till dig som du sedan enkelt kan ladda upp på Skatteverkets hemsida. Vill du inte ge oss ditt personnummer kan du fortfarande använda vår tjänst. Det kräver dock att du själv lägger in dessa uppgifter i SRU-filen du laddar upp till Skatteverket.

Behandling av fil med avsaknad av vissa inköp

I vissa fall kan man ha komplett information kryptovalutorna man har sålt, men inte vilket pris man köpt dessa till. När detta händer betyder det att vi inte kan räkna ut vad du har köpt din valuta för med den metod som Skatteverket kräver, se här

För att förbereda utifall detta händer erbjuder vi dig två val:

1 ) Vi kontaktar dig och ger dig information om vilka inköp som saknas. Du måste i detta fall ge oss information om alla inköp som saknas för att vi ska kunna färdigställa din K4-blankett. För varje gång vi gör vi behöver gå genom din fil om detta inträffar behöver vi ta en administrationsavgift på 299kr.
2 ) Vi kan ange ett anskaffningsvärde av 0 kronor för saknade inköp (observera att detta val kommer innebära högre kapitalvinstskatt för dig).

Vill du vara korrekt och enbart betala den skatt som du behöver rekommenderar vi dig att leta upp dina saknade transaktioner om du har möjlighet till detta. Har du inte längre tillgång till dessa måste vi i vissa fall applicera alternativ 2 ) ändå för att kunna producera en K4-blankett. Detta alternativ innebär högre skatt för din vinst, men ser till att du inte bokför en köptransaktion på Skatteverket som du sedan inte kan bevisa har ägt rum.

Vad händer om transaktionerna vi tar emot inte innehåller alla dina försäljningar?

För att producera ett deklarationsunderlag måste vi ha transaktioner från alla de plattformar du har handlat på. Det är ytterst viktigt att den analys vi gör har med all information då din deklaration annars riskerar att bli felaktig. Det är ditt ansvar att du ger oss information som är komplett och riktig.

Vad behöver den fil du laddar upp till oss innehålla?

Observera att vi endast kan ta emot en fil med alla dina transaktioner. Dessa ska vara i CSV-format eller i ett Excelark och ska innehålla följande information:

-Typ av transaktion (köp, sälj insättning mm.)

-Datum/tid transaktionen ägde rum

-Typ av köpvaluta

-Antal enheter av köpvaluta

-Typ av säljvaluta

-Antal enheter av säljvaluta

-Typ av valuta använd som växlingsavgift (om transaktionen hade en växlingsavgift)

-Växlingsavgift (om transaktionen hade en växlingsavgift)

Ofta kan du få en sådan här fil på plattformen du har handlat på. Kontakta din mäklare för kryptovalutor om du är osäker på hur du går till väga.

Jag förstår fortfarande inte...

Ingen fara alls! Släng iväg ett mail till support(at)deklira.se så hjälper vi dig gärna med dina funderingar.