Mindre krångel - bättre investeringar

Prova vår smidiga lösning för deklarationen!

Hur funkar det?

Vi tar emot dina transaktioner

Allt som krävs är dina uppgifter och en fil* från din nätmäklare. Resten sköter vi!

Klart på 48 timmar

Vi processerar dina affärer i rekordfart!

Du får resultatet - helt gratis

Du får information om hur mycket kapitalvinstskatt du behöver betala (eller får tillbaka!)

Tillgång till alla transaktioner

För 79kr får du en fullständig fil du kan ladda upp direkt in i Skatteverkets system

Prova idag!

Tidsgaranti

När du köper vår Deklarationstjänst ger vi dig en tidsgaranti på 48 timmar. Det betyder att från det att du har skickat dina kontaktuppgifter och transaktionsfiler till oss har vi din K4-blankett (de filer du behöver för att deklarera värdepappershandel) klara inom 48 timmar.

Är analysen inte klar inom 48 timmar ger vi dig tjänsten helt gratis!

Hur fungerar det?

-Du fyller i dina kontaktuppgifter i vårt formulär och laddar upp din transaktionsfil.

-När du har gjort detta får en bekräftelse om att vi har mottagit din fil via den epostaddress du har gett till oss. Får du ingen bekräftelse inom två timmar (och har tittat i din skräppost), skicka ett mail till support(at)deklira.se så kikar vi på vad som kan ha hänt.

-Från det att ditt bekräftelsemail har skickats börjar vi processera dina transaktioner. Det kan ta upp till 48 timmar, men oftast går det snabbare. Så fort detta är färdigt skickar vi en nytt mail till dig med en länk och en kod så att du kan ladda ner dina preliminära resultat.

-Vill du köpa vår fullständiga produkt trycker du på länken i mailet som tar dig till vår betalningsportal där du kan betala med kort. Du kan också trycka här för att betala direkt. Efter du har betalat skickas filerna som du kan använda för att fylla i din K4-blankett på skatteverkets hemsida. Dessa filer är av typen SRU som går att ladda upp direkt på Skatteverkets hemsida utan att behöva skriva in alla transaktioner manuellt.

Vad ingår in tjänsten?

Om du väljer att köpa vår tjänst ingår följande:

- Uträknad totalsumma av den skatt du ska betala (eller få tillbaka) på dina kapitalvinster

- En lista på alla transaktioner du har gjort under föregående räkenskapsår - i ett enkelt format

- De två filer som krävs för att automatiskt ladda upp alla transaktioner på Skatteverkets hemsida direkt in i din deklaration

Hur laddar jag upp en fil?

När du handlar med värdepapper så sparas information kring dina transaktioner hos din nätmäklarare. Dessa transaktioner kan laddas ner, vanligtvis till en CSV-fil eller som ett Excelark.

För Nordnet

1. Logga in på Nordnet.se
2. Tryck på "Transaktioner och Notor"
3. Välj ett så tidigt startdatum som möjligt. Läs mer om detta i nästa sektion
4. Lämna slutdatumet som det är
5. Tryck på "Uppdatera"
6. Under "Uppdatera" finns det en grön Excel-ikon. Tryck på denna.
7. Beroende på din webbläsare kan du nu få lite olika alternativ. Välj att spara filen någonstans på din dator där du enkelt kan hitta den.


För Avanza

1. Logga in på Avanza.se
2. Gå till Mina Sidor -> Kontoöversikt.
3. Tryck på det Aktiesparkonto du vill göra få transaktioner för.
4. På denna sida finns det en flik som heter "Transaktioner" -> Tryck på denna.
5. Välj ett så tidigt startdatum som möjligt. Läs mer om detta i nästa sektion.*
6. Lämna slutdatumet som det är.
7. Gå till botten av sidan. Till höger finns det en knapp som heter "Exportera Transaktioner till Excel"
8. Beroende på din webbläsare kan du nu få lite olika alternativ. Välj att spara filen någonstans på din dator där du enkelt kan hitta den.

*För att kunna göra bästa möjliga analys för dig rekommenderar vi starkt att du laddar ner alla transaktioner du har gjort hos din mäklare. Detta kan normalt sett göras genom att ställa in startdatumet för nedladdningen till gammalt datum (till exempel, 1:a januari 2000) och slutdatumet som dagens datum. För Deklarationstjänsten: Laddar du inte ner alla transaktioner löper du risk att det fattas data för att räkna ut ditt kapitalvinstbelopp. Fattas det transaktioner måste vi i vissa fall applicera Schablonmetoden istället för Genomsnittsmetoden, vilket kan leda till att du behöver betala mer skatt. Om du vet exakt vilka transaktioner som krävs för att räkna ut din totala skatt kan du självklart ställa in start och slutdatumet till vilka du vill. Är du tveksam är det bäst att ladda upp alla transaktioner som finns på kontot för att vara säker på alla relevanta transaktioner kommer med. 

Varför behöver vi dina uppgifter?

-På Deklira är säkerheten för dina privata uppgifter vår högsta prioritet.

-Vi krypterar och lagrar all vår data enligt gällande EU-lagar kring datahantering.-

-För att kunna automatisera hela processen kräver Skatteverket att uppgifter såsom förnamn, efternamn, personnummer och adress anges.

Vad händer om du inte fyller i ditt personnummer?

Har vi inte all information du kan se i formuläret kan vi inte generera en komplett fil till dig som du sedan enkelt kan ladda upp på Skatteverkets hemsida. Vill du inte ge oss ditt personnummer kan du fortfarande använda vår tjänst. Det kräver dock att du själv lägger in dessa uppgifter i SRU-filen du laddar upp till Skatteverket.